![Рецепт густої томатної пасти: найкорисніший і найсмачніший продукт](https://nm4.goweb.pp.ua/wp-content/uploads/2022/09/thumb1-1060x555.jpg)
Томатна паста має бути у кожної господині. Цей універсальний соус зробить будь-яку страву смачнішою. Томатна кислинка відмінно відтіняє смак м’ясних продуктів, прикрашає борщ, незамінна в піцах і спагетті. Кореспондент «Наше місто» докладніше розповість, як зробити томатну пасту за незвичайним рецептом.
Інгредієнти
- Помідори: 3 кг
- Сіль за смаком
Спосіб приготування
1.Помідори ретельно миємо від бруду, пилу і даємо трохи стекти зайвій воді.
2.Після цього нарізаємо на 2 -4 частини залежно від розміру. Плодоніжки вирізаємо.
3.Подрібнюємо у блендері. Якщо такого немає, просто пропускаємо через м’ясорубку з дрібними ґратами.
4.Виливаємо помідорну масу в миску або каструлю, ставимо на середній вогонь.
5.Варимо щонайменше 2 -2,5 години. Спочатку маса буде сильно пінитися, її потрібно періодично мішати.
6.Коли томатний соус трохи провариться, піна пропадає сама собою.
7.Уварюємо масу в половину, додаємо сіль до смаку. Перемішуємо і ще варимо 15 хвилин.
8.У цей час миємо та стерилізуємо баночки та кришки. Ще гарячу томатну пасту розкладаємо у підготовлену тару. Закочуємо і перевертаємо верх дном. Укутуємо до повного остигання.
9.Зберігається заготівля в прохолодному та темному місці.
![Рецепт густої томатної пасти: найкорисніший і найсмачніший продукт](https://nm4.goweb.pp.ua/wp-content/uploads/2022/09/aphoto1625480133-883x662.jpg)
Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна
Позначки: укрнет