Коли хочеться порадувати близьким чимось смачненьким або готуєтеся до приходу гостей, здається, що всі страви вже набридли і доводиться лізти в інтернет, щоб знайти там щось новеньке. Ми це зробили за вас. Розкопали салат, який припаде до шлунку і душі навіть найкапризнішому гурману. Зустрічайте – незрівнянний салат-торт з куркою!
Для приготування салату-торта з куркою знадобляться:
- курка копчена – 400 г;
- чорнослив – 100 г;
- морква – 2 шт.;
- горіхи волоські – 100 г;
- картопля – 2 шт.;
- сир твердий – 300 г;
- яйця курячі – 3 шт.;
- печериці – 300 г;
- олія – 1 ст. л.;
- майонез – 100 р.
Покроковий спосіб приготування салату-торта з куркою
- Печериці нарізати на невеликі шматочки і обсмажити. Під час смаження, за бажанням, можна посолити та поперчити. Залишити остигати.
- Моркву зварити, остудити, почистити та натерти на дрібній тертці.
- Яйця зварити круто. Охолодити.
- Картоплю помити та зварити у мундирі. Охолодити, а потім очистити від шкірки.
- На блюдо покласти кільце сервіровки. Першим шаром викласти моркву. Поверх зробити сіточку з майонезу.
- Натерти сир на середній тертці. Викласти другим шаром. Змастити майонезом.
- Одне яйце відкласти для верху салату-торта. Інші натерти на тертці третім шаром. Змастити майонезом.
- Відварену картоплю натерти на тертці і викласти наступним шаром. Можна трохи посолити. Змастити майонезом.
- Подрібнити горіхи. Чорнослив нарізати на невеликі шматочки. Викласти наступним шаром.
- Копчену курку нарізати дрібними кубиками. Викласти наступним шаром та промазати майонезом.
- Викласти гриби, що охолонули.
- Зверху натерти яйце, що залишилося.
- Надіслати салат у холодильник мінімум на 20 хвилин. Потім зняти кільце сервіровки і подати до столу.