Site icon Наше Місто

Як дніпрянам накрити новорічний стіл за 500 грн: бюджетні рецепти

Новини Дніпра: Як накрити новорічний стіл за 500 грн

В Україні Новий рік почнеться менше ніж через місяць. Звичайно, що кожному хотілося б відсвяткувати цей день у сімейному колі. Але через повномасштабну війну фінансові можливості українців дуже обмежені. Тому пропонуємо вам декілька простих і бюджетних страв, які можна приготувати на новорічний стіл навіть у скрутному фінансовому становищі. На всі інгредієнти вам має вистачити і 500 гривень.

Майже в усіх цих стравах присутня картопля, адже вона наразі найдешевший овоч – 10-12 грн/кг. Також знадобляться: куряча печінка – 80-90 грн/кг, яблука – 10-15 грн/кг, капуста – 10-15 грн/кг, цибуля ріпчаста – 28-30 грн/кг, морква по-корейськи – 90-100 грн/кг.

Салат «Шуба»

Усі сирі інгрідієнти відварити і натерти на крупній терці. Викладати шарами починаючи з картоплі і закінчуючи цибулею. Кожен шар мастити майонезом.

Картопляний торт на сковороді

Картоплю натерти на крупній тертці, віджати від зайвої рідини, додати яйця і перемішати. Додати борошно і натерту на крупну тертку цибулю. Посолити і поперчити.

Розігріту сковороду рясно полити олією і викласти на неї дрібними частинами підготовлену картопляну масу. Накрити кришкою, поставити мінімальний вогонь і обсмажувати 10 хвилин. Всі картопляні млинці викладати один на один, промазуючи кожен сметаною та посипаючи перцем. Останній млинець помастити сметаною та присипати зеленню

Куряча печінка з цибулею і борошном по-берлінськи

Вимиту і очищену курячу печінку посолити, поперчити. Обваляти в борошні кожен шматочок і обсмажити на вершковому маслі 10-15 хвилин. На цій же сковорідці обсмажити цибулю нарізану кільцями (5-7 хв). Після цибулі обсмажити яблука нарізані невеликими шматочками. На гарну тарілку викласти печінку, цибулю і яблука. За бажанням посипати зеленню.

Салат “Мімоза” з корейською морквою

Розім’яти сардини виделкою, додати дрібно нарізану цибулю і перемішати. Відварити картоплю в мундирі, очистити і натерти на тертці. Салат викладати шарами, починаючи з картоплі. Потім риба з цибулею і натертим яйцем, тертий сир. Кожен шар промастити майонезом. Останній шар – корейська морква і прикраса у вигляді подрібненої зеленої цибулі.

Коул Слоу

Капусту нашаткувати і злегка віджати руками. Посолити, поперчити, викласти в салатник. Додати кукурудзу, моркву по-корейськи і дрібно нарізану цибулю, перемішати. Заправити салат майонезом і ще раз перемішати. Прикрасити страву зеленою цибулею.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version