Яблучний пиріг – найкраще зимове частування до чаю та какао. Готувати такі пироги можна без тіста, замінивши його на лаваш. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на кулінара Поліну.
Інгредієнти:
- манка – 1 склянка
- цукор – 1 склянка
- борошно – 1 склянка
- розпушувач – 2 ч.л.
- ванілін/ванільний цукор – за смаком
- вершкове масло – 80-100 г
- яблука – 6-7 шт.
- кориця
Спосіб приготування:
Змішайте сухі інгредієнти та добре перемішайте та розділіть на 4 частини.
Яблука натріть на тертці і розділіть на 4 частини.
Дно форми застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом.
Першим шаром викладіть одну частину сухих інгредієнтів, далі викладіть одну частину яблук і посипте корицею. Далі знову шар сухих інгредієнтів та знову яблука з корицею.
Випікайте 45-50 хвилин при 180 С.