Через часті обстріли енергетичної інфраструктури українці часто живуть без світла в будинках. У цій ситуації виникає питання – що можна приготувати, якщо немає електрики. Кореспондент «Наше місто» розповість, які продукти обрати для приготування страв.
Що можна приготувати, якщо немає світла
Є каші, які потрібно заливати хоча б невеликою кількістю окропу, а такі, які можна заливати навіть холодною водою, молоком чи кефіром.
Каші, які готуються за допомогою окропу:
- пшоняна – залити окропом і залишити на одну годину;
- ячна – залити окропом, а потім залишити на 2-3 години;
- булгур – заливається окропом, залишається на 20 хвилин (дрібний) або 40 хвилин (середній);
- пшенична – залити окропом, загорнути посудину в ковдру та залишити на 30-50 хвилин.
Каші, які можна заливати холодною водою (молоком, кефіром):
- перловка – вона може настоятися в холодній воді, але їй на це потрібно 10-24 години (краще залити та залишити на ніч);
- гречана – краще купувати коричневу гречку, її можна замочити холодною водою, кефіром чи молоком та залишити на 5-10 годин;
- вівсянка – залийте холодною водою та залиште на 30 хвилин-1 годину;
- кускус можна залити холодною водою на 20-30 хвилин;
- кіноа – залийте холодною водою на ніч;
- манна каша – заливається молоком або холодною водою, посудина обов’язково накривається, а потім залишається так на 15-20 хвилин.
Ви також можете всі ці каші готувати у термосі. Тут важливо запам’ятати таке правило – одна година варіння на плиті дорівнює 4-5 годин настоювання в термосі.
Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра
Позначки: укрнет