Skip to content

Каша – всьому голова: що приготувати, якщо вдома немає світла

Ксенія Куземко

що можна приготувати, якщо немає електрики

Через часті обстріли енергетичної інфраструктури українці часто живуть без світла в будинках. У цій ситуації виникає питання – що можна приготувати, якщо немає електрики. Кореспондент «Наше місто» розповість, які продукти обрати для приготування страв.

Що можна приготувати, якщо немає світла

Є каші, які потрібно заливати хоча б невеликою кількістю окропу, а такі, які можна заливати навіть холодною водою, молоком чи кефіром.

Каші, які готуються за допомогою окропу:

  • пшоняна – залити окропом і залишити на одну годину;
  • ячна – залити окропом, а потім залишити на 2-3 години;
  • булгур – заливається окропом, залишається на 20 хвилин (дрібний) або 40 хвилин (середній);
  • пшенична – залити окропом, загорнути посудину в ковдру та залишити на 30-50 хвилин.

Каші, які можна заливати холодною водою (молоком, кефіром):

  • перловка – вона може настоятися в холодній воді, але їй на це потрібно 10-24 години (краще залити та залишити на ніч);
  • гречана – краще купувати коричневу гречку, її можна замочити холодною водою, кефіром чи молоком та залишити на 5-10 годин;
  • вівсянка – залийте холодною водою та залиште на 30 хвилин-1 годину;
  • кускус можна залити холодною водою на 20-30 хвилин;
  • кіноа – залийте холодною водою на ніч;
  • манна каша – заливається молоком або холодною водою, посудина обов’язково накривається, а потім залишається так на 15-20 хвилин.

Ви також можете всі ці каші готувати у термосі. Тут важливо запам’ятати таке правило – одна година варіння на плиті дорівнює 4-5 годин настоювання в термосі.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: