Site icon Наше Місто

Різвяна кутя: секретний рецепт від Євгена Клопотенка

В Україні дата Різдва викликає безліч суперечок серед вірян.Однак, останнім часом число тих, хто планує відзначати це свято 25 грудня, значно зросло. Тому сайт «Наше Місто» пропонує рецепт головної Різвяної страви від Євгена Клопотенка.

Це класичний варіант – кутя з медом і сухофруктами. Але, звичайно, Євген додав трохи від себе – корінь імбиру і лимонну цедру. З цими доповненнями класична кутя з пшениці виходить особливо смачною.  

Пшеницю  помийте і залийте 4 склянками води. Варіть на невеликому вогні 30-40 хвилин до готовності. Якщо після того, як пшениця буде повністю готова, залишиться трохи води, то її потрібно злити.

Ще в теплу кашу додайте 50 г вершкового масла, так смак пшениці вийде більш насиченим. Вершкове масло, то варіант для Щедрої куті, тож якщо готуєте пісну, візьміть 2 ст. л. соняшникової олії.

Курагу наріжте невеликими шматочками. Якщо у вас дуже тверда курага, можете її попередньо запарити в окропі протягом 5 хвилин. Додайте в кашу нарізану курагу і жменю родзинок.

Потім додайте мак і корень імбиру, натертий на дрібній тертці. Додайте жменю рубаних волоських горіхів і перемішайте кашу, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися.

Лимон добре помийте і обсушіть. Натріть цедру лимона на дрібній тертці. Додайте в кутю 2-3 ст. л. меду і натерту цедру лимона.

Додайте 1-2 ст. л. лимонного соку і ще раз добре перемішайте. Залиште кутю мінімум на 2 години в холодильнику, щоб вона настоялася.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version