Site icon Наше Місто

Різдвяна кутя: найсмачніші рецепти з пшениці, рису та булгуру

Новини Дніпра: Рецепти смачної різдвяної куті

Кутя є головною стравою на Святвечір та Різдво. Саме з цієї обрядової страви прийнято розпочинати трапезу у православних. Тому пропонуємо вам кілька смачних рецептів.

Різдвяна кутя

Перебрати пшеницю, промити та замочити на декілька годин, а краще на ніч. Злити з пшениці воду, залити її новою і варити на повільному вогні до повної готовності.

Сухофрукти перебрати та ретельно промити. Закинути у киплячу воду та варити 10-15 хвилин на повільному вогні. Потім зняти з вогню й залишити узвар настоюватися на кілька годин.

Мак промити і залити окропом. Потім злити воду, ще раз промити і знову залити окропом, накрити кришкою й залишити на 30 хв. Злити з розпареного маку воду і перетерти його в ступці разом із цукром.

Родзинки промити й залити на 10-15 хвилин окропом. Горіхи висушити в духовці або на сухій сковороді, очистити від лушпиння і подрібнити.

Готову пшеницю викласти у миску, додати до неї мак, узвар, родзинки, горіхи, мед та перемішати.

Кутя з рису

Залити мак окропом і залишити на 1-2 години.

Курагу з родзинками в одному посуді також залити окропом й залишити на 1-2 години. Зварити рис.

Нарізати волоські горіхи. Мигдаль подрібнити в блендері. Мілко нарізати курагу. У готовий рис додати мед і розмішати.

З маку злити більшу частину води, збити блендером або перетерти у макітрі.

Скласти в одну миску курагу з родзинками та горіхи, додати перетертий мак.

Додати теплий рис та перемішати.

Кутя з рису з апельсиновим соком

Рис добре промити і залити апельсиновим соком. Перемішати та варити до готовності.

Фундук і мигдаль посмажити на сухій сковорідці або в мікрохвильовій печі, нарізати. .

Курагу і чорнослив також нарізати невеликими шматочками.

У готовий рис висипати родзинки, курагу, чорнослив, подрібнений фундук, мигдаль, мед та добре перемішати.

Різдвяна кутя з булгура

Зварити булгур та дати трохи охолонути.Родзинки залити окропом і залишити на 10 хвилин. Потім воду злити, а родзинки просушити.

Мак також залити окропом і залишити на 30 хв, накривши кришкою. Потім злити воду та подрібнити блендером до появи макового молочка.

Волоські горіхи підсушити на сухій сковороді або в духовці, а потім подрібнити. У теплий булгур додати мед, родзинки, горіхи та мак. Ретельно перемішати.

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version