Сирні кільця – досить простий та дуже смачний десерт. Впоратися з його приготуванням зможе кожен. Адже рецепт дуже легкий, а продукти для таких пончиків знайдуться в будь-якому супермаркеті, повідомляє «Наше місто».
Хрумкі сирні кільця – рецепт
Інгредієнти:
200 г борошна
200 г кисломолочного сиру
200 г вершкового масла
1 яйце
100 г цукру
Приготування:
Борошно просіяти, яйце розділити на жовток та білок. Додати в борошно охолоджене масло, нарізане шматочками і порубати ножем або лопаткою до великої крихти. Додати протертий через сито сир, жовток і замісити тісто. Накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 20 хвилин.
Після цього дістати тісто з холодильника, розкатати в пласт товщиною близько 3 мм, рівномірно посипати борошном, скласти конвертом і відправити в холодильник на 15-20 хвилин. Виконати цю операцію ще 2-3 рази.
Востаннє розкатати тісто до товщини 4 мм і вирізати великою склянкою чи чашкою коржики. По центру кожного коржика вирізати серединку, як у пончика. Можна використовувати горлечко від пляшки, спеціальні формочки або чарку.
Викласти коржики на деко, змастити збитим білком, рясно посипати цукром і запікати в розігрітій до 240-250 градусів духовці близько 15 хв до легкої рум’яності.
Смачного!