Skip to content

Варити овочі не потрібно: швидкий рецепт вінегрету на сковороді

Софія Танченко

Новини Дніпра: Рецепт вінегрету на сковороді

Вінегрет — це дуже корисний і смачний салат. Просто таки вітамінний БУМ. Проте не кожен береться його готувати, адже це складно і довго. Для салату треба відварити практично всі інгредієнти, потім нарізати, все перемішати. Це вимагає багато часу та зусиль. Але рецепт вінегрету, який ми хочемо вам запропонувати, значно простіший за класичний. У спрощеному варіанті овочі не треба варити, їх всі можна одразу обсмажити на пательні, передає “Наше місто”.

Вінегрет за 15 хвилин

За бажанням в цей салат можна додати консервовану квасолю або квашену капусту.

Інгредієнти:

  • буряк – 200 г;
  • морква – 100 г;
  • картопля – 200 г;
  • цибуля – 100 г;
  • солоні огірки – 150 г;
  • зелений консервований горошок – 1 банка;
  • зелена цибуля – 4 пера;
  • вода – 50 мл;
  • соняшникова олія – 5 ст. л.;
  • гірчиця м’яка – 2 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування

Картоплю, буряк і моркву почистити, помити, нарізати однаковими кубиками. У глибокій сковороді розігріти 3 столові ложки олії і викласти буряк. Перемішати, щоб кожен шматочок овоча покрився олією. Потім викласти в сковороду картоплю і моркву, перемішати до однорідності.

Налити в сковороду 50 мл води і включити сильний вогонь на конфорці. Сковороду накрити кришкою. Довести воду до кипіння і після цього засікти 5 хвилин. Через 5 хвилин вимкнути вогонь і залишити овочі в сковороді під кришкою до повного охолодження. Так вони повністю приготуються і збережуть більшу частину вітамінів.

Поки овочі остигають, дрібно нарізати ріпчасту і зелену цибулю, огірок нарізати кубиками. З горошку злити маринад. Перемішати в глибокій мисці всі овочі. Для заправки змішати пару ложок гірчиці з соняшниковою олією. Заправити вінегрет, посолити і поперчити за смаком.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: