Skip to content

Рецепт паски у мультиварці: секрети великодньої здоби для лінивої господині

Якщо зовсім не має часу пекти традиційні паски, вас завжди виручить мультиварка. Смачну здобу зробити дуже просто за допомогою цього диво-пристрою. Сайт «Наше Місто» пропонує вам легкий рецепт, завдяки якому ви зможете порадувати близьких святковими ласощами на Великдень.

Інгредієнти

  • цукор – 150 г;
  • яйця великі – 3 шт.;
  • вершкове масло – 100 г;
  • світлі родзинки – 150 г;
  • цукати – 120 г;
  • коньяк – 120 г;
  • дрібка ваніліну;
  • дрібка солі.

Опара

  • молоко або вершки – 200 мл;
  • борошно – 4 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сухі дріжджі – 8 г.

Підготуйте всі інгредієнти. Яйця і молоко мають бути кімнатної температури. Родзинки замочіть в гарячій воді на 10 хвилин, потім обсушіть і разом з цукатами обваляйте в борошні.

Для опари злегка підігріти молоко або вершки, змішати з дріжджами, борошном і цукром. Перемішати до однорідності і поставити ємність з опарою на 40 хвилин в тепле місце. За цей час опара має піднятися і покритися бульбашками.

Для тіста збити яйця з цукром, дрібками солі і ваніліну. Потім додати розтоплене вершкове масло. У яєчну суміш вмішати готову опару.

У тісто поступово вмішайте борошно. Спочатку замішуйте тісто ложкою, а коли воно стане занадто тугим – місіть руками. Тісто достатньо перемішати до однорідності, не вимішуйте занадто довго.

Викладіть тісто в чашу мультиварки, змащену соняшниковою олією. Увімкніть режим «Мультиповар» і поставте температуру 30°. Залиште тісто підніматися на 1 годину. Якщо такого режиму немає, можна накрити чашу з тістом рушником і поставити в тепле місце.

Після того, як тісто піднялося і збільшилося в два рази, перекладіть його на присипаний борошном стіл. Вмішайте в тісто цукати, родзинки і ложку коньяку. Тісто перемісити до однорідності.

Чашу мультиварки вимийте, обсушіть і знову змастіть олією. Викладіть в неї тісто і залиште для підйому на 30 хвилин в режимі «Мультіповар» або в теплому місці. Тісто збільшиться наполовину.

Після цього включите режим «Випічка» на 1 годину і 40 хвилин. Потім увімкніть режим «Підігрів» на 20 хвилин і відкрийте кришку мультиварки. Після цього випічка готова. Її верх виходить не рум’яним, а блідим. Але це не важливо, якщо ви будете наносити глазур.

Новини Дніпра: рецепт паски у мультиварці - Наше Місто

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: