Якщо зовсім не має часу пекти традиційні паски, вас завжди виручить мультиварка. Смачну здобу зробити дуже просто за допомогою цього диво-пристрою. Сайт «Наше Місто» пропонує вам легкий рецепт, завдяки якому ви зможете порадувати близьких святковими ласощами на Великдень.
Інгредієнти
- цукор – 150 г;
- яйця великі – 3 шт.;
- вершкове масло – 100 г;
- світлі родзинки – 150 г;
- цукати – 120 г;
- коньяк – 120 г;
- дрібка ваніліну;
- дрібка солі.
Опара
- молоко або вершки – 200 мл;
- борошно – 4 ст. л.;
- цукор – 1 ст. л.;
- сухі дріжджі – 8 г.
Підготуйте всі інгредієнти. Яйця і молоко мають бути кімнатної температури. Родзинки замочіть в гарячій воді на 10 хвилин, потім обсушіть і разом з цукатами обваляйте в борошні.
Для опари злегка підігріти молоко або вершки, змішати з дріжджами, борошном і цукром. Перемішати до однорідності і поставити ємність з опарою на 40 хвилин в тепле місце. За цей час опара має піднятися і покритися бульбашками.
Для тіста збити яйця з цукром, дрібками солі і ваніліну. Потім додати розтоплене вершкове масло. У яєчну суміш вмішати готову опару.
У тісто поступово вмішайте борошно. Спочатку замішуйте тісто ложкою, а коли воно стане занадто тугим – місіть руками. Тісто достатньо перемішати до однорідності, не вимішуйте занадто довго.
Викладіть тісто в чашу мультиварки, змащену соняшниковою олією. Увімкніть режим «Мультиповар» і поставте температуру 30°. Залиште тісто підніматися на 1 годину. Якщо такого режиму немає, можна накрити чашу з тістом рушником і поставити в тепле місце.
Після того, як тісто піднялося і збільшилося в два рази, перекладіть його на присипаний борошном стіл. Вмішайте в тісто цукати, родзинки і ложку коньяку. Тісто перемісити до однорідності.
Чашу мультиварки вимийте, обсушіть і знову змастіть олією. Викладіть в неї тісто і залиште для підйому на 30 хвилин в режимі «Мультіповар» або в теплому місці. Тісто збільшиться наполовину.
Після цього включите режим «Випічка» на 1 годину і 40 хвилин. Потім увімкніть режим «Підігрів» на 20 хвилин і відкрийте кришку мультиварки. Після цього випічка готова. Її верх виходить не рум’яним, а блідим. Але це не важливо, якщо ви будете наносити глазур.