Випічку з ситною м’ясною начинкою люблять практично в кожній родині. Однак не в кожної господині є час і бажання витрачати час на створення тіста. Але вихід завжди знайдеться. Кореспондент «Наше місто» розповість, як швидко приготувати пиріг з лаваша з фаршем.
Інгредієнти:
- лаваш — 4 шт.;
- грудка куряча — 300 г;
- гриби печериці — 300 г;
- сир твердий — 200 г:
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- яйця — 3 шт.;
- сметана — 1 склянка;
- олія;
- мускатний горіх (мелений) — 0, 25 г;
- суміш перців — 0,5 ч. л.;
- сіль.
Спосіб приготування
Цибулю наріжте невеликими кубиками, моркву натріть на тертці. Гриби наріжте брусками. Курячі грудки подрібніть в блендері або пропустіть через м’ясорубку.
У сковороді з невеликою кількістю розігрітої олії обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте моркву і протушкуйте п’ять хвилин. Викладіть гриби до овочів, обсмажте п’ять хвилин.
Додайте до сковороди фарш, ретельно перемішайте м’ясні грудочки в однорідну масу. Посоліть, поперчіть, додайте мускатний горіх. Томіть на помірному вогні до готовності м’яса.
Для приготування заливки в мисці збийте злегка сметану, яйця і сіль. Сир натріть на великій тертці.
Форму для запікання змастіть олією і застеліть лавашем, зробіть високі борти. Наверх лаваша викладіть 1/3 начинки, трохи посипте сиром і полийте трьома ложками заливки.
Інші два листи лаваша обріжте під розміри форми, по черзі викладіть, змастіть начинкою і залийте заливкою.
Верх пирога акуратно накрийте цілісним шматком лаваша, сховайте під нього всі нерівності. Посипте сиром, полийте заливкою, що залишилася, і прикрасьте грибами.
Запікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 30 хвилин. Розріжте пиріг на шматочки і подайте до столу.
За матеріалами ТСН