Skip to content

Названо «темний бік» авокадо: кому категорично не можна його їсти

Ксенія Куземко

Авокадо – унікальний фрукт, який дуже багатий на корисні та необхідні жири, а також вітаміни. Його можна додавати в салати, робити смачні сендвічі і просто їсти із сіллю та чорним перцем. Незважаючи на це, корисний продукт можна не всім. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на РБК Україна.

Чим корисне авокадо?

Авокадо дуже багатий:

  • жирами (70 відсотків із них — ненасичені, тобто ті, що знижують рівень поганого холестерину);
  • мінералами (на 60 відсотків більше калію, ніж у бананах, а ще є магній та низький вміст натрію);
  • вітамінами (А, С, E, вітамінами групи B та фолієвою кислотою).

Зелений фрукт рекомендують їсти «сердечникам»: він допомагає знизити рівень поганого холестерину та підвищити рівень хорошого.

Для спортсменів і прихильників здорового способу життя авокадо також незамінний: він дуже поживний і тому його можна їсти потроху.

Кому авокадо протипоказано?

Авокадо дуже газоутворюючий фрукт. У пацієнтів зі здуттям живота, синдромом надмірного бактеріального росту та синдромом роздратованого кишечника – надлишковий призведе до вираженого газоутворення, яке посилить больовий синдром.

Ви уникнете цього стану, якщо з’їсте 30 грамів за один прийом їжі – а це 1/8 від цілого фрукта. А від половинки середнього авокадо вас безумовно “вздує”.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: