![На смак як куряче м’ясо: у лісах біля Дніпра знайшли незвичайний гриб](https://nm4.goweb.pp.ua/wp-content/uploads/2023/05/photo_2023-05-04_11-39-44.jpg)
Збір грибів, або, як ще називають цей процес, “тихе полювання” – хобі багатьох українців. Проте необхідно дуже ретельно розбиратись та ставитись до грибів, які потрапляють в кошик. Нещодавно в групі “Грибники Дніпра” опублікували фото гриба, смак якого нагадує куряче м’ясо, пише “Наше місто”.
Трутовик сірчано-жовтий або летипор сірчано-жовтий – деревний гриб з родини фомітопсисових. Росте в листяних, зрідка в хвойних лісах на живих і відмерлих стовбурах дерев.
![](https://nm4.goweb.pp.ua/wp-content/uploads/2023/05/342810004_913967139829883_6638769329020843289_n-497x662.jpg)
![](https://nm4.goweb.pp.ua/wp-content/uploads/2023/05/345028748_928011385175856_5921816519475134962_n-497x662.jpg)
Гриб їстівний, з нього, як зазначають грибники, можна приготувати котлети.
![](https://nm4.goweb.pp.ua/wp-content/uploads/2023/05/screenshot_1-2.png)
![](https://nm4.goweb.pp.ua/wp-content/uploads/2023/05/screenshot_3-1.png)
Деякі користувачі кажуть, що консервують такі трутовики. Для того, щоб гриб був смачний, необхідно обирати молоді екземпляри. Визначити їх просто – вони мають різатися як масло.
Пам’ятайте, що всі гриби в межах населених пунктів потенційно небезпечні, оскільки поглинають в себе пил та вихлопні гази.