Мабуть, не існує такого десерту, який готується легше, ніж звичайний яблучний пиріг. Він підійде на випадок, якщо до вас от-от мають завітати гості чи просто захотілось чогось солоденького. В такому випадку насипний пиріг стане паличкою-рятівницею, адже для нього зовсім не потрібно замішувати тісто. А свою назву “Три склянки” він отримав завдяки тому, що для його приготування потрібна склянка манки, склянка борошна та склянка цукру, пише «Наше місто».
Інгредієнти
- 1,5 кг яблук;
- 210 г цукру;
- 160 г борошна;
- 150 г вершкового масла;
- 130 г манки;
- 1 чайна ложка кориці;
- дрібка солі;
- ванілін.
Спосіб приготування
Просіюємо борошно. Додаємо цукор, манну крупу, ванілін та сіль. Ретельно перемішуємо й ділимо масу на 4 частини.
Вимиті й висушені яблука чистимо. Натираємо їх на тертушці. Додаємо корицю, перемішуємо.
Ділимо яблучне пюре на три частини. Яблука потемніють в процесі, це нормально. Яблучний сік не виливаємо.
Шарами у форму викладаємо борошняну та яблучну масу. Борошняні шари можна пролити яблучним соком.
Ставимо торт у розігріту до 180 градусів духовку. Орієнтовний час приготування — 1 година 20 хвилин. Коли торт підрум’яниться, діставайте з духовки й залишайте, допоки повністю не охолоне.
Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна