
Простіше ніж “Сметанник” не готується жоден кондитерський виріб. І тим не менш, смак у цього десерту дуже привабливий. Якщо ви не хочете робити торт з коржів, можна їх просто порізати і подати як невеликі бісквіти, повідомляє «Наше Місто».
Інгредієнти:
- Сметана – 600 г. (250 грам – для тіста, 350 грам – для крему)
- Цукор – 2 склянки (1 склянка для тіста, 1 склянка для крему)
- Борошно – 1,5 склянки
- Сода – 2/3 чайних ложки
- Яйця – 3 шт.
- Ванільний цукор – 0,5 чайних ложки
Приготування:
Збиваємо яйця із цукром до розчинення.

Додаємо сметану, соду, ванілін і борошно і добре розмішуємо, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.
Змащуємо форму олією і виливаємо в неї тісто.
Відправляємо в духовку випікатися за температури 200 градусів. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Для крему збиваємо сметану із цукром.

Готовий сметанник розрізаємо на коржі та промазуємо кремом.
Верх прикрашаємо крихтою з печива, тертим шоколадом, фруктами – як підкаже ваша фантазія. Через декілька годин торт просочиться і можна подавати до столу.
