Skip to content

Пиріжки з дитинства: як приготувати м’які та пишні смаколики без дріжджів

Ксенія Куземко

Новини Дніпра: Пиріжки без дріжджів

Пишні та м’які пиріжки – це чудова страва, яку можна готувати з різноманітною начинкою. Таке тісто має дуже гарні властивості – воно не рветься, ідеально поєднується як зі солодким, так і з солоним наповненням. Кореспондент «Наше місто» пропонує приготувати апетитні пиріжки з картопляною начинкою.

Інгредієнти:

  • Кефір – 500 мл;
  • сіль та цукор – по 2 ч. л;
  • яйце – 1 шт;
  • олія соняшникова – 2 ст. л;
  • сода – 1 ч. л;
  • борошно – 800 г.

Для начинки:

  • картопляне пюре – 600 г;
  • цибуля зелена та кріп;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування

Новини Дніпра: Пиріжки без дріжджів

Картопляну начинку ви можете зробити зі звичайною цибулею, обсмаживши її в олії і змішавши з картоплею. Або можна взяти свіжу зелену цибулю.

У кефір всипаємо сіль і цукор, вливаємо олію і додаємо яйце. Масу добре перемішуємо віночком.

Борошно просіюємо і частинами разом із содою всипаємо в основу, вимішуємо гладеньке тісто. Якщо борошна вам буде мало, можна додати небагато, але не забивайте тісто борошном, краще добре вимішуйте. На готування тіста піде всього 10 хвилин.

Накриваємо тісто та залишаємо на 15 хвилин.

Потім тісто ділимо на порційні шматочки, розкачуємо і кладемо начинку, формуючи пиріжки.

Обсмажуємо їх на сковороді в олії до рум’яності з двох сторін.

Пиріжки виходять просто диво, м’які, повітряні, тісто із приємною текстурою, дуже апетитні.

За матеріалами prosti-recepty.com

Категорія: Афіша, Важливо, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: