Апетитна шаурма — відмінний варіант для ситного перекусу. Підсмажені шматочки індички чудово поєднуються зі свіжими овочами. Домашня шаурма готується швидко, не вимагає великих витрат. До того ж начинку можна змінювати за своїм смаком. Креативним рецептом ділиться сайт «Наше Місто».
Вам знадобиться:
- Лаваш тонкий – 6-8 шт.
- Індичка (будь-яка частина) – 300-400 г.
- Картопля – 800 г
- Помідори – 2 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – за смаком.
- Майонез – 1 упаковка (400 мл).
- Сметана (від 20%) – 1 упаковка (300 г).
- Олія соняшникова нерафінована (за бажанням) – за смаком.
- Перець чорний мелений, сіль – за смаком.
Приготування:
Змішати в глибокій ємності сметану і майонез, додати подрібнений часник, перець і сіль, перемішати і відставити в сторону. Мариновану індичку посмажити до готовності.
Картоплю почистити, нарізати, обсмажити до готовності, посипавши чорним перцем. Решту овочів нарізати кубиками, перемішати, заправити олією і сіллю. М’ясо нарізати смужками. Розстелити на столі лаваш, змастити його соусом, зверху викласти порцію картоплі. Далі – шар м’яса і овочів, змастити соусом.
Згорнути лаваш конвертиком і загорнути повністю так, щоб він не порвався. Чисту сковороду змастити олією, поставити на плиту, викласти шаурму. Обсмажити з двох сторін по 1-2 хвилини до готовності. Смачного!