Сирники люблять як діти, так і дорослі. Це ідеальний сніданок, оскільки він не тільки поживний, а й корисний. Існує безліч рецептів сирників на будь-який смак. Сайт «Наше Місто» пропонує вам простий та бюджетний спосіб приготування цієї страви.
Інгредієнти:
- Сир 9% жирності – 700 г.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Ваніль – за бажанням
- Манна крупа – 3 ст.л.
- Борошно
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
У миску вбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор, ваніль за бажанням і все добре перемішуємо, додаємо сир і виделкою добре перемішуємо, розбиваючи грудочки і змішуючи всі інгредієнти, додаємо манну крупу і теж добре з’єднуємо.
Накриваємо харчовою плівкою і даємо постояти 30-40 хвилин, щоб манка набрякла.
Формуємо сирники, обвалюємо їх в борошні і з допомогою склянки надаємо їм форму на присипленій борошном поверхні. Кладемо сирник на стіл, накриваємо склянкою і круговими рухами округляємо їх, щоб вони були рівними та красивими.
У сковорідку наливаємо олію, добре нагріваємо, викладаємо сирники, вогонь робимо трохи нижче середнього і обсмажуємо по 2-3 хвилини з кожного боку, до рум’яної скоринки. Можна прикрити не щільно кришкою, після того, як перевернете.
Сирники виходять дуже соковиті та смачні. Подавайте їх зі сметаною або медом.