З початку нового навчального року діти у школах Дніпра харчуються за кейтеринговою системою. Не всім батькам завжди до вподоби страви, які подають дітям. Широкого розголосу набула ситуація, яка сталась вчора – на обід дітям подали спаржеву квасолю та солоні огірки, які діти навідріз відмовились їсти. Директор ТОВ «Олімпіус консалт» Михайло Торощин та заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Олена Яковенко прокоментували ситуацію в ефірі телеканалу Відкритий, пише “Наше місто”.
Варто зазначити, що страви дітям подаються у ланч-боксах, щоб у випадку повітряної тривоги можна було перенести сніданок в укриття і з’їсти його там. Харчування в школах Дніпра забезпечує два постачальники – ТОВ «Олімпіус консалт» і ТОВ «Контракт Продрезерв 5», тому меню в середніх загальноосвітніх закладах освіти міста – різне.
Що ж до спаржі в ланч-боксах школярів, за словами директора компанії, яка поставляє їжу, вся вона готується згідно з постановою Кабміну № 305. Саме в ній прописані стандарти, згідно з якими у п’ятницю діти мають отримувати бобові. Змінювати стандарти на свій розсуд не можна.
“Я сам батько донечки-першокласниці. І я знаю, що моя дитина не любить квасолю. Але є відповідна постанова Кабміну, згідно з якою один раз на тиждень, у п’ятницю, діти мають отримувати бобові. Ми не можемо їх викреслити з меню. І все ж, вислухавши обурення і пропозиції батьків, ми вирішили змінити рецептуру приготування квасолі. Це можуть бути, наприклад, квасоляні котлети. Для нас важливо, щоб страви були не тільки корисними, а й смачними для дітей», – наголосив директор компанії-постачальника Михайло Торощин.
Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра
Позначки: Школи Дніпра