Skip to content

Сінабони з яблуками та корицею: рецепт для затишного осіннього чаювання

Анна Диброва

Сінабони з яблуками рецепт - Наше Місто

Осінь – час запашної випічки та приємного спілкування. Спробувати смачний десерт з яблучною начинкою пропонує сайт «Наше місто».

Для тіста:

  • 450 г – борошна,
  • 200 мл – молока,
  • 25 г – свіжих дріжджів (або 8 г сухих),
  • 1 – яйце,
  • 50 г – вершкового масла,
  • 30 г – цукру,
  • 10 г – ванільного цукру,
  • 1/3 – ч.л. солі.

Для начинки:

  • 600 г – яблук + 2 ст. л – цукру + 20 г – вершкового масла,
  • 80 г – вершкового масла,
  • 80 г – цукру,
  • 1 ст. л – кориці.

Для крему-заливки:

  • 200 г – крем-сиру,
  • 2 ст. л – цукрової пудри,
  • 2 ст. л – молока.

Опару для дріжджового тіста необхідно тримати у теплому місці, подалі від протягів. До теплого молока додаємо 1 ст. л цукру, 2 ст. л борошна та дріжджі, добре вимішуємо, накриваємо та відставляємо на 15 хвилин. В окремій мисці збиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Вливаємо розтоплене масло, гарно перемішуємо до однорідності і додаємо опару.

Борошно просіюємо через сито, невеликими порціями додаємо до нашої маси і замішуємо тісто. Місити тісто необхідно 5-10 хв, до еластичного стану, коли маса сама відстає від рук. Формуємо з тіста кульку, перекладаємо в миску змащену олією, накриваємо та залишаємо в теплому місці підходити на 1-2 год.

Яблука для начинки нарізаємо дрібними кубиками та тушкуємо на вершковому маслі близько 5 хв до випаровування вологи, цукор додаємо на власний смак. Якщо начинка залишається занадто рідкою – додайте 1 ст. л крохмалю.

Готове тісто розкатуємо в лист прямокутної форми, змащуємо вершковим маслом і посипаємо цукром з корицею. Зверху викладаємо теплу начинку з яблук, закручуємо все в рулет і защипуємо краї. Після цього розділяємо рулет на однакові шматочки. В середньому це може бути 8 – 12 булочок. Викладаємо їх на деко застелене пергаментом, накриваємо рушником і залишаємо підходити ще на 30-40 хв.

Ставимо випікати в гарячу духовку, 30-40 хвилин при температурі 180° С і ваш осінній десерт майже готовий!

Ще теплі булочки змащуємо  кремом-заливкою. Щоб його приготувати достатньо просто змішати крем-сир, цукрову пудру і трішки молока.

Насолоджуйтесь!

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: