М’яка, та дуже ароматна сирна запіканка на сковороді до горнятка кави неймовірно смачно та ситно. Готувати її можна, коли не хочеться вмикати духовку, або коли її взагалі нема.
Інгредієнти:
- Куряче яйце – 1 шт;
- Сіль – щіпка;
- Цукор – 3 ст. ложки;
- Сир 9% – 400 гр. або 2 брикети;
- Манна крупа – 100 гр;
- Розпушувач – 10 гр;
- Рослинна олія – 1 ст. ложка;
- Яблуко – 2 шт.
Яйце, щіпку солі та 3 ст. ложки цукру трохи збити вінчиком. Додати кислий сир і добре перемішати. Якщо сир зернистий, краще його збити занурювальним блендером, від цього він стане м’якшим і не розсипатиметься.
Додати 100 гр. манної крупи. Перемішати до однорідного стану. Дати настоятись хвилин 10.
Тим часом розігріти сковороду, додати 1 ст. ложку рослинної олії або вершкового масла. Викласти сирну суміш, рівномірно розподілити по сковороді.
Яблука промити, почистити від насіння та нарізати скибочками. Викласти красиво по колу на сир. Накрити кришкою і готувати 10-15 хвилин на повільному вогні. Перекинути та готувати ще 5 хвилин на повільному вогні під кришкою.
Подаємо сирну страву з сметаною, йогуртом чи джемом. Також можна прикрасити цукровою пудрою.
Якщо духовка все ж є то можна приготувати і там. Запікати 15 хвилин при 180 градусах.
Смачного!