Skip to content

Домашний зефир с фруктовым пюре: рецепт, который выйдет с первого раза

Ксения Куземко

Домашній зефір з фруктовим пюре: рецепт, який вийде з першого разу

Домашній зефір є улюбленими ласощами навіть для дорослих. Для того щоб його приготувати, потрібно трохи часу і бажання порадувати себе солоденьким. Повітряні, що таять у роті зефіркі, сподобаються навіть гурманам. Отже, вам просто потрібно слідувати покроковим радам, пише «Наше місто».

Інгредієнти

  • холодна вода — 80 г
  • цукор — 220 г
  • агар — 8 г
  • фруктове пюре — 200 г
  • яєчні білки — 60 г (приблизно з двох яєць)
  • лимонна кислота — 1/3 ч. л.
  • сіль
  • цукор для білків — 50 г

Як готувати

Спочатку потрібно в сотейник налити воду, додати пюре, яке обов’язково треба перетерти через сито, агар, та цукор.

Поставити на вогонь, довести до кипіння, при цьому постійно помішуючи. Після того як сироп закипів, варити ще 4-5 хвилин.

Згодом збити яєчні білки з лимонною кислотою та дрібкою солі до легкої піни, а потім поступово насипати цукор. Збити все майже до стійких піків.

Гарячий сироп зняти з вогню та потихеньку вливати в білки, при цьому не перестаючи збивати суміш.

Довести масу до густого стану та перекласти все у кондитерський мішок. Маса дуже швидко застигає.

Сформувати зефір та залишити на декілька годин для застигання. Потім поєднати дві половинки зефіру та посипати пудрою з кукурудзяним крохмалем. Готово.

Домашній зефір з фруктовим пюре: рецепт, який вийде з першого разу

За матеріалами РБК Україна

Категория: Афиша, Важно, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра, Украина

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: